Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Привіт, ожеледице, або Сніг може розтанути разом із рейтингом чиновника

Привіт, ожеледице, або Сніг може розтанути разом із рейтингом чиновника

Блоги
Укрінформ
У Києві через ожеледицю ввели "оперативний стан №3" — пересувайся, як зможеш!

У Київміськадміністрації в середу вранці повідомили, що усі тролейбусні та автобусні маршрути у зв’язку з ожеледицею курсують з відхиленням від графіка.

«Увага! У зв'язку зі складними погодними умовами та ожеледицею сьогодні, 29 листопада, на всіх тролейбусних і автобусних маршрутах введено оперативний стан №3 (курсування без дотримання розкладу руху), у зв’язку зі складними погодними умовами (ожеледиця). На місці працюють відповідальні служби міста», – йдеться в повідомленні КМДА. 

В міській адміністрації також стверджують, що 147 одиниць снігоприбиральної техніки «Київавтодору» оперативно розпочали обробку вулично-дорожньої мережі столиці посипальними матеріалами. 

Щодо відхилення від графіка — так воно і є: усі, кому цього ранку конче треба було вийти з хати, відчули його на собі під час довгих очікувань на зупинках.

Проте, категорично не можу погодитися з тим, що “на місці працюють відповідальні служби міста”. По-перше, служби не працюють: принаймі, з двох десятків опитаних мною колег жоден не бачив на дорогах будь-якої комунальної техніки. 

По-друге, служби геть безвідповідальні, адже попередження щодо ожеледиці гідрометеоцентр передав напередодні. Але 29 листопада вранішнє життя в столиці було майже паралізовано. Тисячі мешканців Києва повзли, падали і знов повзли, згадуючи “злим нетихим словом” мера Віталія Кличка. 

Більшість остаточно утвердилася в думці, що він добре продовжує традицію свого попередника Леоніда Черновецького. Той, як відомо, не дуже поспішав прибирати Київ від снігу, адже останній і так розтане навесні. Здається, Кличко має ту ж саму надію: розтане сніг – минеться й ожеледиця. 

Сніг, дійсно, розтане. Але інколи він сходить разом із рейтингом чиновника. 

І ніяким лісапетом тоді його не піднімеш.

Ольга Коростельова
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-