Кличко розповів про компроміс із забудовником Сінного ринку

Кличко розповів про компроміс із забудовником Сінного ринку

Укрінформ
У Києві вдалося досягти компромісу і знизити поверховість будинків, що зводяться на вулиці Бульварно-Кудрявській, на місці колишнього Сінного ринку.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Рішення передбачено Меморандумом про зняття соціальної напруги навколо будівництва комплексу будинків на вул. Бульварно-Кудрявській, 15-А у Шевченківському районі Києва.

Меморандум підписали мер Києва Віталій Кличко та замовник будівництва – генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Емпоріум Пропертіз» Олександр Перехрест.

Як зазначається, документ передбачає, що буде понижена висотність найвищих будівель комплексу, який зводиться. В одному будинку – на 3 поверхи, і ще в двох будинках на 1 поверх від запроектованого. Таким чином у комплексі не буде будівель вище 19 поверхів.

Читайте також: Кличко: Капремонт на Володимирській буде завершений наступного року

«Нарешті досягнуто компроміс на якому наполягала громадськість, активісти і місцева влада. Ми довго вели переговори, переконували в необхідності дослухатися до думки громади, щоб зняти соціальну напругу навколо цього будівництва. І я сподіваюся, що домовленості будуть виконані», – наголосив після підписання документу мер Києва.

Виконання цих домовленостей, як зазначено в меморандумі, будуть контролювати представники громадськості.

Як повідомлялося, на місці Сінного ринку планувалося звести 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів, які б мали від 6 до 22 поверхів. Навколо цієї земельної ділянки розташовані 9 пам'яток місцевого значення і 28 об'єктів культурної спадщини.

У квітні ДАБІ провела перевірку законності ведення будівництва на місці Сінного ринку. Було складено протоколи про правопорушення і приписи про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, держсандартів і правил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-