Спецоперація у Києві: затримали дві групи

Спецоперація у Києві: затримали дві групи "карткових" шахраїв

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці в ході спецоперації затримали дві групи шахраїв, які за допомогою підроблених банківських карток заволоділи майже 6 мільйонами гривень державного банку.

Про це інформує прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням, зловмисники встановлювали спеціальні пристрої на банкомати державного банку, за допомогою яких зчитували інформацію про банківські картки клієнтів, а також встановлювали накладки з прихованою мікрокамерою для запису PIN-кодів, що вводили клієнти банку. В подальшому вони виготовляли підроблені банківські картки, які були ідентичні оригінальним, та знімали з них грошові кошти.

"10 листопада затримано двох зловмисників під час чергового незаконного зняття грошових коштів. Під час обшуків у них (шахраїв – ред.) вилучили підроблені банківські картки, грошові кошти на суму понад 1 мільйон гривень, спеціальні пристрої для зчитування інформації з карток, накладки на банкомат з прихованою мікрокамерою, пристрої для запису інформації на картки, а також цілий арсенал зброї у вигляді автоматів Калашнікова, пістолетів та великої кількості набоїв. Наразі обом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - уточнюється у повідомленні.

16 листопада у межах даного розслідування правоохоронці затримали другу групу зловмисників, які діяли аналогічним способом.

"У двох фігурантів вилучили спеціальний пристрій для зчитування інформації з карток, накладку з прихованою мікрокамерою, а також ноутбук, на жорсткому диску якого містилась папка з назвою "Работа", в якій накопичувались відеозаписи з прихованої мікрокамери, встановленої на банкоматах. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

У столичній прокуратурі поінформували, що загальна сума збитків, завданих діями обох злочинних груп, становить близько 6 млн гривень.

За вчинене зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші співучасники злочинів, у тому числі за кордоном.

Фото: прокуратура Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-