У Києві затримали викрадачів номерів з посольських авто

У Києві затримали викрадачів номерів з посольських авто

Фото
Укрінформ
У столиці після звернення представників посольств кількох країн поліція затримала двох чоловіків, які викрадали автомобільні номери та повертали їх власникам за гроші.

Про це інформує у п'ятницю відділ комунікації поліції Києва.

"До Шевченківського управління поліції із заявами звернулися представники кількох посольств інших держав в Україні. Іноземці повідомили, що вночі з їхніх автомобілів зняли номерні знаки. Із автомобіля Toyota, який знаходився біля будинку на вулиці Ярославів Вал, із Chevrolet, що на вулиці Гончара, а також із Ford, припаркованого на вулиці Олеся Гончара", - йдеться у повідомленні. 

У Києві затримали двох викрадачів номерів з посольських авто / Фото: https://kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці встановили, що у цих епізодах був спільний момент: злочинці залишали записки на лобовому склі автомобілів потерпілих із телефонними номерами та пропозицією зателефонувати, якщо є бажання повернути свої держзнаки. Згодом зловмисники диктували номер банківської картки, а після перерахунку домовленої суми – 300-500 грн – присилали СМС із вказівкою, де забрати номерні знаки. 

Як розповів начальник відділу Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, поліція затримала двох молодих чоловіків. У них вилучили речові докази, серед яких - викрадені автономери, банківська картка та мобільні телефони. Чоловіки самі розповіли, що упродовж двох місяців два-три рази на тиждень скоювали вночі крадіжки держномерів, аби повернути їх за винагороду. Отримавши гроші на картку, зловмисники повертали викрадене.

"У більшості випадків потерпілі навіть не повідомляли поліції, враховуючи незначну суму, яку втратили. Саме тому ми звертаємося до громадян із проханням: якщо ви перераховували цим зловмисникам гроші на банківську картку з номером 5167491003608451, звертайтеся до Шевченківського УП ГУНП у м. Києві для надання свідчень", - зазначив Падюк.

Читайте також: Шахрайка "вторгувала" 4 мільйони за неіснуючі квартири

За цим фактом слідчий відділ Шевченківського управління поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Молодим людям повідомлено про підозру у вчиненні чотирьох крадіжок. Водночас у правоохоронців є обгрунтовані підозри щодо їхньої причетності до близько 15-ти епізодів.

Вирішується питання про обрання зловмисникам міри запобіжного заходу. За вчинене правопорушення їм загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-