Бюджет Києва на 2018 рік планується на рівні 45 мільярдів

Бюджет Києва на 2018 рік планується на рівні 45 мільярдів

Актуальний коментар
Укрінформ
Бюджет Києва на 2018 рік, за попередніми даними, становитиме 45 мільярдів гривень.

Про це заявив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков, повідомляє прес-служба фракції "Солідарність".

"Поки що прогнозуємо незначне зростання головного кошторису міста порівняно з 2017 роком. Орієнтовно, загальна сума міського бюджету становитиме 44-45 мільярдів гривень. Це те, на що ми виходимо зараз, при підготовці проекту рішення. Але не виключено, що будемо ретельно працювати над дохідною частиною, і у фінальному документі ця цифра буде вищою. Цього року ми фінішуємо із сумою у 41,3 мільярда гривень доходів», - зауважив голова постійної комісії, лідер фракції «Солідарність» у Київраді Андрій Странніков. 

Зокрема, у 2018 році плануєьтся збільшити видатки на освіту, медицину та транспортну інфраструктуру. За словами депутата, місто також планує продовжити співпрацю з державою щодо будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

"Формула співпраці проста: місто цього року вклало мільярд 100 мільйонів гривень у Подільсько-Воскресенський міст, відповідно на таку суму скоротився наш борг перед державою. Таким чином ми отримуємо подвійну вигоду. На 2018-й ми плануємо закласти ще мільярд гривень за такою ж схемою», - розповів голова фракції.

Читайте також: Львівські депутати додали 25 мільйонів на вивезення сміття

Він зауважив, що за такою схемою у мерії планують і будівництво метро на Виноградар. Попередня вартість проекту становить 2,5 мільярда гривень.

У мерії зазначають, що остаточні цифри доходів і видатків столиці на 2018 рік будуть відомі не раніше другої декади грудня. Проект бюджету буде напрацьований протягом тижня. Після трьохтижневого обговорення у комісіях документ винесуть на голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-