У Києві відкрилася виставка до 100-річчя проголошення УНР

У Києві відкрилася виставка до 100-річчя проголошення УНР

Фото
Укрінформ
У центрі Києва біля фасаду ПАТ "Укрпошта" до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки (УНР) відкрилася виставка "100 років боротьби: Українська революція 1917-1921". 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми відкриваємо виставку, яка називається "100 років боротьби", яка присвячена століттю Української революції 1917-1921 років. З нагоди 100-річчя цієї революції ми провели вже низку важливих заходів, зокрема на вищому державному рівні, мова йде про урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди століття українського парламентаризму, урочисте засідання Кабінету міністрів з нагоди 100-ліття українського уряду, а 20 листопада будемо згадувати ще одну важливу дату - 100 років проголошення Української Народної Республіки", - розповів один із організаторів виставки, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. 

За його словами, виставка розповідає десять історій провідників революційного руху та детально висвітлює різні аспекти творення Української державності 1917-1921 років.

Відкриття виставки "100 років боротьби: Українська революція 1917-1921" / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

"Ця виставка присвячена не тільки проголошенню Української Народної Республіки, ця виставка присвячена не тільки 1917 року, виставка присвячена Українській революції 1917-1921 років. Виставка присвячена тому, щоб показати за допомогою світлин, з допомогою документів як українці виборювали свою незалежність, показати здобутки, а також показати помилки. Ми свідомо подали на цій виставці всіх тих, хто були активними діячами Української революції, не тільки тих, які не робили помилок, але й тих, які робили помилки. Одним із найважливіших для нас місій в переповіданні історії є те, щоб показувати ті помилки, які вчинили наші попередники для того, щоб ми їх не повторили", - розповів В'ятрович. 

Він наголосив, що в інсталяції задіяні матеріали з архівів, музеїв та маловідомі фотокартки з приватних колекцій. 

"У виставці використано близько 250 фотографій та документів. Ми намагалися використати якомога більше нових фотографій та документів, які дотепер невідомі, а готували виставку близько півроку", - додав голова УІНП. 

Читайте також: У Кличка розповіли, як столиця відзначить День Гідності та Свободи

На виставці розміщені стенди, присвячені Центральній Раді, Гетьманату, Директорії УНР і ЗУНР, Українському Криму і Українському флоту, військовому будівництву та дипломатії, освіті і культурі, українським грошам і державній символіці. 

Експозиція діятиме в центрі столиці - біля фасаду ПАТ "Укрпошта" (вул. Хрещатик, 22) і триватиме декілька місяців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-