У мерії прокоментували реорганізацію Київенерго

У мерії прокоментували реорганізацію Київенерго

Укрінформ
Структурна реорганізація ПАТ «Київенерго» не вплине на процес повернення в управління містом об’єктів теплового господарства.

Більше того, у результаті реорганізації мова йтиме про повернення місту теплового бізнесу в цілому, а не лише окремих об’єктів.

Таку позицію висловив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, коментуючи рішення про реорганізацію ПАТ «Київенерго», повідомляє прес-служба міської влади.

У мерії нагадали, рішення про реорганізацію прийняте 13 листопада 2017 року на загальних зборах акціонерів компанії. Такий крок є вимогою Закону України «Про ринок електричної енергії», яку «Київенерго» зобов’язане виконати.

У результаті цього відокремлюються функції розподілу та постачання електроенергії. Буде створено дві нові компанії: одна буде займатися розподілом електроенергії і експлуатацією електромереж, інша – постачанням електроенергії.

Весь тепловий блок, що належить міській громаді залишається в управлінні «Київенерго» до завершення існуючої угоди з містом.

Читайте також: Київенерго анонсувало “сюрприз” у платіжці за тепло

«Для міської влади принципово важливим є те, що загрози порушення прав комунальної власності в цьому випадку немає. Більше того, після розподілу функцій ми можемо говорити про передачу місту не окремих об’єктів, а теплового бізнесу в цілому. Однак, для цього необхідно вирішити ряд взаємних питань, в тому числі і перспективу подальшого управління електромережами, які належать місту (15% від загальної кількості), але залишаються без джерел фінансування для їх експлуатації», – сказав він.

У компанії «Київенерго» підтверджують, що право власності громади Києва на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод «Енергія», теплові мережі та інші об’єкти, залишається непорушним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-