Хворі на цукровий діабет забезпечені інсулінами на 100% – КМДА

Хворі на цукровий діабет забезпечені інсулінами на 100% – КМДА

Укрінформ
Кияни, хворі на цукровий діабет, забезпечені інсулінами на 100%.

Про це розповів заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник, повідомляє прес-служба КМДА.

«Наразі на обліку в столичних закладах охорони здоров’я перебуває 84 631 хворий на всі форми діабету, із них – 790 дітей. На цукровий інсулінозалежний діабет хворіє 13 188 дорослих і 770 дітей. І всі ті, хто потребують інсулінотерапії, забезпечені препаратами на 100%», – запевнив  Поворозник.

Він зазначив, що оскільки передбачених у 2017 році з Державного бюджету коштів (39 млн грн) для забезпечення потреби хворих замало, місто додатково виділило ще 60 млн грн. Саме завдяки цьому хворі на діабет сьогодні не відчувають дефіциту в інсулінах, а діти навіть забезпечені картриджними формами іноземного виробництва, що помітно підвищує якість їхнього життя. Крім того, хворі на цукровий діабет забезпечуються і тест-смужками для самоконтролю.

Він зазначив, що з червня цього року столиця повністю перейшла на систему реімбурсації.

«Наразі всі пацієнти отримують інсуліни за електронними рецептами в аптеках. Це, по-перше, дозволяє безперервно в повному обсязі забезпечувати пацієнтів препаратами. А по-друге – помітно економити бюджетні кошти. До речі, на заощаджені завдяки Програмі гроші планується забезпечити певну категорію хворих (насамперед це діти з лабільними формами ЦД) глюкагоном, помпами та витратними матеріалами», – додав Поворозник.

За його словами, у столиці ефективно працюють школи медико-соціальної адаптації хворих на діабет, кабінети діабетичної стопи, спеціалізовані заклади, в умовах яких хворим надається стаціонарна та амбулаторна допомога.

Поворозник наголосив, що у 2017 році під час проведення оздоровчо-профілактичних акцій рівень цукру крові медики виміряли близько 45 тисячам осіб, у 30% із них діагностовано відхилення від норми.

Читайте також: У Києві робитимуть безкоштовні експрес-тести на цукровий діабет

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада Всесвітній день боротьби з діабетом - одним із найпоширеніших захворювань у світі. уперше Всесвітній день боротьби з діабетом проводився Міжнародною діабетичною федерацією і Всесвітньою організацією охорони здоров'я 14 листопада 1991 року. З 2007 року Всесвітній день боротьби з діабетом проводиться під егідою ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-