Столичний Smart City презентував свої рішення в японському Кіото

Столичний Smart City презентував свої рішення в японському Кіото

Укрінформ
Команда проекту OpenWorld відвідала Кіото в рамках обміну технологічним досвідом між містами та презентувала свої розробки владі японського міста. 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба міської влади.

Минулого року проект став частиною інкубатору міських проектів Kyiv Smart City та запустив пілотний проект зі столичною владою. 

"Минулого року я побував із візитом у місті-побратимі Києва Кіото і був вражений побаченим у науковому центрі АSТЕМ, де студенти, талановита молодь та науковці розробляють технології, які потім застосовують у міському управлінні, впроваджують у бізнесі. Тоді я домовився про те, щоб наші молоді люди, які працюють над розробкою технологій, відвідали АSТЕМ, ознайомилися з тим, як працюють японці і поділилися своїми досягненнями, обмінялися досвідом. І от талановита українська молодь відвідала одне з найінноваційніших міст світу. Сподіваюся, це стане хорошим стимулом для нових корисних ідей, які потім Київ запровадить у міському управлінні", – сказав Кличко.

Він зауважив, що OpenWorld – соціальний технологічний проект, який допомагає незрячим людям та людям із вадами зору у навігації містом, в якому вони живуть. Команда проекту розробила спеціальні маячки, які встановлюються на об’єктах міської інфраструктури та дають можливість прокласти маршрут і дізнатись точне місце знаходження об’єкту в просторі, отримавши звуковий сигнал маячка.

У кінці минулого року в підземному переході на Майдані Незалежності реалізували пілотну версію системи – проект OpenWorld встановив 10 маячків і зміг у режимі реального часу отримувати дані та проводити тестування розробки.

Сьогодні команда OpenWorld працює над новим поколінням маячків, а Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА розробляє плани їх подальшого впровадження в рамках міської інфраструктури.

За словами Кличка, команда OpenWorld зустрілася з Дайсаку Кадокава – мером Кіото, а також презентувала свої рішення директорам департаментів транспорту і туризму японського міста. Дізнались молоді люди і про аспекти впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в Японії, а також запропонували об’єднати японську систему інтеграції людей із проблемним зором із існуючою системою OpenWorld.

«Ця поїздка – приклад того, що Київ готовий сприяти і підтримувати стартапи та міські проекти, роблячи їх частиною цифрової інфраструктури столиці. А також, популяризувати їх серед партнерів та друзів у всьому світі, даючи поштовх зростанню глобального інноваційного середовища», – підкреслив мер Києва.

Читайте також: Кличко у Франкфурті розповів про успішні інновації, що втілюються в Києві

Сьогодні триває відбір нових проектів до акселераційної програми Kyiv Smart City. І кожен проект, який хоче працювати в місті та отримати підтримку влади, може заповнити форму та взяти участь у відборі. Нова програма акселерації триватиме до березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-