Чиновника столичної РДА судитимуть за розкрадання на 40 мільйонів

Чиновника столичної РДА судитимуть за розкрадання на 40 мільйонів

Укрінформ
Столична прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника Шевченківської РДА та 4 його спільників за фактами розкрадання комунального майна та привласнення коштів. 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно першого заступника голови Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, який у змові зі службовцями підприємств та фізичними особами, розробив незаконну схему із заволодіння об'єктами комунальної нерухомості, розташованими на території Шевченківського району", - йдеться у повідомленні.

Посадовцю інкримінують переоформлення на підставі підроблених документів право власності на комунальне майно на підконтрольні йому підприємства або відчуження майна на користь третіх осіб. За такою схемою з початку 2015 по грудень 2016 року очолювана першим заступником голови РДА злочинна група незаконно відчужила з комунальної власності 6 об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири). Розмір завданих збитків становить майже 36,5 млн грн, заявили в прокуратурі.

Також слідчі встановили факти незаконного заволодіння посадовцем коштами комунальних підприємств на суму 4,1 млн грн.

Читайте також: Київрада виділила кошти постраждалим від вибуху на Голосіївському

На даний час за позовами прокуратури 4 об'єкта нерухомості, які були незаконно відчужені зловмисниками, вже повернуто територіальній громаді міста Києва. Судовий розгляд позовів про повернення ще двох приміщень триває, зазначили у відомстві.

Крім того, з метою відшкодування завданих збитків та забезпечення можливої конфіскації накладено арешт на нерухоме майно фігурантів провадження, зокрема на 3 квартири та будинок загальною площею 700 кв м, 20 соток землі та 2 паркомісця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-