Мер Києва: До кінця року відкриємо ще 10 дитсадків

Мер Києва: До кінця року відкриємо ще 10 дитсадків

Укрінформ
Дитячі садки та школи столиці, які вводяться в експлуатацію, повинні відповідати всім сучасним вимогам та бути належної якості.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

Він наголосив, що столична влада цього року збільшила фінансування освіти: "Минулого року ми відкрили 7 дитячих садків, до кінця цього року відкриємо 10, як новозбудованих, так і повністю реконструйованих", – зауважив Кличко.

Окрім того, додав він, влада Києва повертає до комунальної власності дитячі садки, приміщення яких використовувалися не за цільовим призначенням. Мер підкреслив, що столична влада майже в три рази зменшила черги до дитячих садків – із 15 до 5 тисяч дітей. "І наше завдання – щоб черги в дитячі садки взагалі не було", – зауважив він.

Кличко наголосив, що цього тижня в Києві відкрилися два новозбудовані дитячі садки – в Голосіївському районі та на Троєщині.

"Ці садки відповідають всім сучасним вимогам. Я пишаюся, що ми відкриваємо такі об’єкти", – сказав столичний голова.

Він підкреслив, що при будівництві інфраструктурних об’єктів вимагає від підрядників дотримуватися всіх вимог та здавати якісні об’єкти.

Мер нагадав, що наприкінці літа відвідав дитячий садок № 585 на Оболоні, який хотіли відкривати після реконструкції: "Я відвідав цей садок і був здивований – садок відкривають, але правил безпеки ніхто не дотримувався. Помазали, підфарбували. Доторкнувся до дитячої шафи – вона ледь не впала на директора садка. Ви можете собі уявити, якби ця шафа впала на дитину?".  

Читайте також: Кличко відкрив новий дитсадок на 300 дітей в мікрорайоні Милославичи на Троєщині

Кличко додав, що поставив вимогу – в короткий термін виправити всі недоліки і тільки після того відкривати садок для дітей. Його відкрили пізніше, але тепер заклад має зовсім інший вигляд.

Міський голова наголосив, що всі підрядники повинні відповідально ставитися до своєї роботи, і не чекати перевірок від мера. "Це наша репутація. Ми не повинні здавати об’єкти, за які буде соромно", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-