У прокуратурі сказали, коли чекати вердикту по

У прокуратурі сказали, коли чекати вердикту по "Київенерго", "Київгазу" та "Київводоканалу"

Укрінформ
Столична прокуратура очікує рішення суду щодо повернення громаді акцій "Київенерго", "Київгазу" та "Київводоканалу" влітку наступного року. 

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу керівник столичної прокуратури Роман Говда.

За його словами, суд оголосив перерву у судовому засіданні до травня, аби належно повідомити про судовий процес відповідачів у цій справі - кіпрські компанії "Денсек Лімітед" та "Зарова Лімітед".

"Оскільки вони не мають в Україні представництв, суд відправив їм виклики на офіційні адреси на Кіпр. Зараз ми перекладаємо на англійську мову наші позови до них та інші документи і відправляємо. Після цього через півроку вони вважатимуться належним чином повідомленими і незалежно від того, чи з'являться вони в суд, почнеться розгляд справи по суті", - зазначив він.

Читайте також: ДТП з Шуфричем: постраждалий проходить реабілітацію - прокуратура

При цьому Говда вважає, що слухання в суді цієї справи триватиме два місяці.

"У крайньому разі можуть продовжити слухання до трьох місяців і тоді прийняти рішення. Господарські суди дотримуються строків розгляду справ, передбачених Господарським процесуальним кодексом України", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня столична прокуратура подала до Господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій товариств "Київенерго" (12,73%), "Київгаз" (61%) та "Київводоканал" (67%) вартістю більше 1 млрд грн.

Крім того, у червні 2017 року столична прокуратура завершила досудове розслідування стосовно колишнього голови правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг", який, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно відчужив на користь приватної компанії пакет акцій ВАТ "Акціонерна енергопостачальна компанія "Київенерго" реальною вартістю 183 млн грн. Цим він завдав територіальній громаді Києва збитків на понад 106 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-