Київський коп допоміг викрасти бізнесмена заради півмільйонного викупу

Київський коп допоміг викрасти бізнесмена заради півмільйонного викупу

Укрінформ
Столичною прокуратурою повідомлено про підозру одному з керівників відділу кримінальної поліції Деснянського райуправління поліції Києва за фактом сприяння злочинним діям зловмисників, які викрали столичного бізнесмена та вимагали 500 тис. гривень за його звільнення.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Як установлено слідством, у вересні поточного року вказаний поліцейський, використовуючи свої знайомства та будучи обізнаним про способи проведення оперативних заходів з встановлення місцезнаходження осіб, надав двом чоловікам відомості про місце перебування одного зі столичних підприємців", - йдеться у повідомленні.

Скориставшись цими даними, 29 вересня 2017 року вказані чоловіки на території м. Рівне здійснили викрадення бізнесмена. Після цього, за співучасті поліцейського, зловмисники вивезли потерпілого на автомобілі до одного з сіл у Києво-Святошинському районі Київської області, де утримували близько доби, вимагаючи віддати їм грошові кошти у сумі 500 тис. гривень, інформує прокуратура.

Читайте також: У київському аеропорту затримали росіянина, якого шукав Інтерпол

За даними відомства, 30 вересня у ході спільної спецоперації прокуратури Києва та Нацполіції потерпілого було звільнено, а двох викрадачів затримано.

“У подальшому під час досудового слідства було встановлено причетність до цього злочину вказаного поліцейського, якому слідчим прокуратури оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 146 КК України (пособництво у викраденні та незаконному позбавленні волі людини з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб)”, - зазначається в повідомленні.

Крім того, 27 жовтня судом задоволено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомили в прокуратурі.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-