Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Вибух у Києві: одне відео може дати немало

Вибух у Києві: одне відео може дати немало

Блоги
Укрінформ
Відео вибуху біля Еспресо ТВ, щойно з`явившись у мережі, в багатомільйонний раз підтверджує істину «Краще один раз побачити…».

Відразу чіткішими стають версії, відсіюється якась полова.

Перше. Одне з головних питань: це теракт, влаштований у людному місці, з випадковими жертвами чи замах на конкретну людину? З відео добре видно, що вхід до Еспресо не найтиповіший вхід до телеканалу, де людно та гамірно – це малолюдна вулиця, непримітний вхід до житлового будинку, Якщо влаштовувати теракт з потенційними жертвами – гостями телеефірів, то точно не тут.

Друге. Якщо це не теракт, а спрямований вибух, то на кого? Мосійчук, за всією сукупністю обставин – найвірогідніша мішень. Однак відео дає підстави і для руху в іншому напрямку - юрист та недавній підполковник МВС Михайло Мормиль, якого одностайно позиціонують як «випадкову» жертву, міг бути і основною мішенню. На відео чітко видно, що пристрій вибухнув саме в той момент, коли він практично порівнявся з припаркованим мотобайком. І тоді все стає навпаки – це Мосійчук з Балою співпали з вибухом в часі на виході з телеканалу. Інакше кажучи, очевидно, слід глибоко пропрацювати версію з Мормилем.

Третє. Наявність такого відео дає підстави для надій на те, що на слід виконавців, а за ними й замовників, є шанс вийти. Якщо камера так чітко зафіксувала момент вибуху, вона мала чітко показати людей, які паркували мотобайк. Звісно, ці персонажі не чіпляли на себе розпізнавальні знаки, але якщо є майстри втаємничення, на противагу мають бути і професіонали пошуку.

Четверте, як завше, відео розвінчує майстрів «піару на рівному місці». В даному разі, один з нардепів художньо живописав, як Мосійчук завдячує своїм життям охоронцю Руслану та Михайлу Мормилю, оскільки їхні тіла прийняли на себе осколки та ударну хвилю, тим самим зберігши йому життя. З відео чітко видно, що той же Мосійчук та Мормиль були по різні боки вибуху, отже хвиля йшла на обох в різних напрямках, і ніхто на себе нічого не «приймав». Від того, загибель Михайла Мормиля, звісно, не стає менш трагічною. Але життя складніше і набагато правдивіше людей, які «красне слівце» тулять скрізь, де вдасться...

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-