У Києві підключили до тепла 149 медзакладів

У Києві підключили до тепла 149 медзакладів

Укрінформ
У столиці 149 закладів охорони здоров’я підключено до теплоносія.

 Про це розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник під час робочого візиту до Київського міського пологового будинку № 1, повідомляє прес-служба міської влади.

«Враховуючи особливі умови дотримання температурного режиму в пологовому будинку (23-25 градусів), акушерський корпус закладу було підключено 5 жовтня 2017 року. Після зниження середньодобової температури до 8 градусів опалення включили в інших корпусах закладу. Загалом підключення систем теплопостачання закладів охорони здоров’я розпочато з 9 жовтня 2017 року, згідно з відповідним розпорядженням КМДА. За індивідуальними заявками керівників медичних закладів першочергово були підключені пологові будинки та дитячі лікарні", - сказав Поворозник.

За його словами, наразі без тепла залишаються 5 закладів, у яких пацієнти не перебувають взагалі або лише вдень. "Це заклади ТМО "Стоматологія", нежитлові приміщення Департаменту охорони здоров’я та Комунальної організації "Київмедспецтранс", які будуть підключені в порядку черговості. При цьому температурний режим у зазначених закладах відповідає нормам", – зауважив столичний чиновник. 

Читайте також: Нафтогаз нарахував 28 мільярдів боргу теплокомуненерго

Під час візиту Поворозник оглянув перше акушерське відділення, в якому, в першу чергу, повинен дотримуватися температурний режим для комфортного перебування новонароджених з мамами. Частина відділення потребує ремонту, який заплановано провести в наступному році в рамках капітального ремонту будівель та приміщень пологового будинку.

«У наступному році у першому пологовому заплановано капітальний ремонт, у тому числі й здійснення заходів із термомодернізації. Так проектом передбачена термосанація фасаду, ремонт покрівлі та заміна інженерних мереж. Заплановано встановлення нового сучасного обладнання, монтаж систем лікувальних газів та облаштування сучасних операційних. Крім того, проект передбачає встановлення сучасного обладнання в приміщеннях кухні та зберігання продуктів. Для пацієнтів пологового будинку та їхніх відвідувачів на території закладу облаштують зони відпочинку та встановлять паркові лави», – розповів він. 

Він зазначив, що після проведення заходів із термомодернізації закладу витрати на споживання теплової енергії зменшаться приблизно вдвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-