Керівники ДП

Керівники ДП "Київмашсервіс" прокрутили земельну схему на 23 мільйони

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури викрили керівництво держпідприємства "Київмашсервіс" на розкраданні двадцяти трьох мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що фактично непрацююче підприємство, згідно зі статутними документами, мало право здавати в оренду майно, не задіяне у виробничій діяльності. Згідно із законодавством 70% орендної плати йде до державного бюджету, решта - на потреби підприємства. Співробітники спецслужби задокументували, що починаючи з 2013 року керівництво Київмашсервіс укладало договори відповідального зберігання та оренди зі спорідненою комерційною структурою без погодження з органами управління. Внаслідок чого ділки фактично безкоштовно користувалися цілісним майновим комплексом підприємства та 3,2 гектарами землі. За попередніми висновками експертів, мінімальні збитки держави становлять двадцять три мільйони гривень", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На дніпровській СТО знайшли мішок печаток фірм Вілкула і Кº

За інформацією спецслужби, використовуючи іншу протиправну схему, керівництво Київмашсервіс планувало створити штучну заборгованість перед афілійованою фірмою для передачі їй за борги частини нерухомості та землі держпідприємства.

Під час обшуків в адміністративній будівлі та місцях проживання фігурантів справи оперативники СБУ вилучили документацію, яка доводить проведення нелегальної оборудки.

Одному з керівників держпідприємства оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-