Автор графіті на Грушевського назвав їх відновлення

Автор графіті на Грушевського назвав їх відновлення "вандальною акцією"

Укрінформ
Відновлення знищених у вересні стилізованих зображень Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка, створених під час Революції гідності на стіні будівлі на вулиці Грушевського, автор графіті розцінив як "вандальну акцією".

Про це художник, відомий як Sociopath, написав у Facebook.

"Найсумніше те, що вандальна акція організації “Новий Вогонь” остаточно знищила можливість будь-яких реставраційних робіт з відновлення оригінальних майданівських символів і показала, наскільки великим є бажання самопіару вкупі з людською дурістю, якій чомусь так сліпо потурають. Нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами", - заявив художник.

Він також висловив сподівання, що правоохоронні органи дадуть оцінку цим самовільним діям.

"Слідчі дії за фактом знищення “Ікон Революції” тривають, фінішує складний процес законних дозволів. Тому я прошу вас не вестися на подібні провокації і звертаюся до усіх тверезомислячих українців, патріотичних організацій, генпрокурора Юрія Луценка, міністра МВС Арсена Авакова дати моральну і правову оцінку подібним діям і остаточно припинити спекуляції навколо цієї теми", - написав Sociopath.

Раніше він заявив, що під час розмови з міністром культури Євгеном Нищуком вони дійшли згоди, що художник відновить "Ікони Революції" "після вирішення усіх офіційних і організаційних питань". 

Як повідомлялося, 14 жовтня організація "Новий вогонь" повідомила про відновлення знищених патріотичних графіті, які були нанесені під час Революції гідності на стіні будівлі на вулиці Грушевського, 4.

Читайте також: На Грушевського відновили "ікони Революції"

На початку вересня стало відомо, що ці зображення зникли з фасаду магазину люкс-меблів "Емпоріум".

Було відкрито кримінальне провадження за статтею 194 (Навмисне пошкодження майна) Кримінального кодексу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-