Кіберкопи викрили киянина, який незаконно транслював ТБ в інтернеті

Кіберкопи викрили киянина, який незаконно транслював ТБ в інтернеті

Фото
Укрінформ
У Києві кіберполіція виявила чоловіка, який самовільно підключився до телекомунікаційної мережі офіційного провайдера, перехоплював контент і сигнали мовлення телеканалів, після чого здійснював їх подальшу ретрансляцію на сайтах мережі Інтернет.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. 

«Як встановили поліцейські, протиправною діяльністю займався 35-річний житель міста. У технічному приміщенні будинку, де він живе, чоловік розмістив необхідне обладнання для перехоплення сигналу мовлення телеканалів, які належать офіційній компанії, з подальшим його декодуванням та трансляцією у всесвітній мережі», - розповів начальник Київського управління кіберполіції Сергій Кропива.

Працівники столичного управління кіберполіції спільно із слідчим відділом Святошинського управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Кіберкопи розповіли, як вберегтися від шахрайства з банківськими картками

У ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта поліція виявила та вилучила комп'ютерну техніку, маршрутизатори та декодери, за допомогою яких зловмисник здійснював декодування сигналу мовлення телеканалів. Вилучену техніку направили на проведення експертиз, за результатами яких особі буде оголошено повідомлення про підозру.

Сума завданих правовласникам збитків встановлюється. Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-