Система відеоспостереження у столиці вже допомогла розкрити 4 вбивства

Система відеоспостереження у столиці вже допомогла розкрити 4 вбивства

Укрінформ
Встановлена за ініціативою мера Києва Віталія Кличка система відеоспостереження допомагає боротися зі злочинністю в столиці і вже принесла конкретні плоди.

Про це у себе в Facebook написав політичний експерт Володимир Макаровський.

«Нарешті сучасні технології почали працювати і в Києві. Правду сказати, спочатку сприйняв скептично заяву мера Києва про запуск системи відеоспостереження. Але зараз з подивом подивився сюжет про те, що виявляється Кличко, не чекаючи рішень Ради, Кабміну і т. п., ініціював встановлення по місту 4 тис. відеокамер, які можуть розпізнавати обличчя і номери авто», – написав політолог.

Він зазначив, що завдяки системі відеофіксації вже вдалося розкрити ряд тяжких злочинів та довести до суду кілька сотень справ.

«І запрацювало – вже вдалося розкрити 4 вбивства, затримати десяток злочинців, 300 справ довести до суду. Навіть гордість почав відчувати, що тепер Київ не гірше за інші світові столиці. Щоправда, поки парламент не прийме потрібний закон, штрафувати за порушення правил дорожнього руху, зафіксовані за допомогою системи відеоспостереження, не можна. Але тут вже не залежить від Кличка - всі претензії до нардепів», – підкреслив Макаровський.

Читайте також: Суд за акції трьох київських монополій перенесли: писатимуть на Кіпр

За його словами, за допомогою розгорнутої КМДА системи відеоспостереження можна не тільки розкривати злочини, але і контролювати роботу комунальних служб.

«До речі, ще кумедний момент: за допомогою цих камер у міській адміністрації можуть у режимі реального часу спостерігати за ремонтом доріг і взагалі - за роботою комунальних служб. Сподіваюся, до дорожників і комунальників цю інформацію донесли, бо як би не стався конфуз», – зазначив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-