В київських аеропортах до відповідальності притягнули майже сотню порушників

В київських аеропортах до відповідальності притягнули майже сотню порушників

Укрінформ
За три останні доби прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" притягнули до адміністративної відповідальності 99 громадян, виконали 58 доручень правоохоронних органів. 

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Громадяни, яких було притягнуто до адміністративної відповідальності, порушили правила перебування в Україні або ж правила транзитного проїзду через територію України (ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Порушення саме такого характеру склали левову частку від загальної кількості порушень. Також мали місце порушення статті 202 КУпАП "Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду - виїзду"", - зазначається у повідомленні.

Випадки порушень обох статей зафіксовано в аеропорту "Бориспіль" та у столичному аеропорту "Київ". Відповідальність за порушення цих статей КУпАП тягне за собою накладення штрафу чи то від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, чи то попередження або накладення штрафу від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у залежності від випадку. Порушення ст. 202 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Угорську євродепутатку не впустили до України через "вояж" на Донбас

"Державна прикордонна служба України закликає громадян не порушувати правила перебування в Україні або ж транзитного проїзду через її територію, а також завчасно готуватись до поїздки", - наголошується у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-