У Києві люди труяться грибами: коли треба негайно викликати “швидку”

У Києві люди труяться грибами: коли треба негайно викликати “швидку”

Укрінформ
У Києві за останні два тижні вересня до лікарень внаслідок отруєння грибами госпіталізовано 20 людей, з них 6 дітей.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації.

"Лише з середини вересня до лікарень потрапило 20 осіб, що отруїлися грибами. Шестеро з них – діти", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що симптомами отруєння грибами після вживання неякісних страв із сироїжок, недоварених осінніх опеньків, сатанинських грибів, несправжніх дощовиків вже через 30-60 хвилин можуть бути нудота, блювота, біль у животі, розлад шлунку, підвищення температури тіла. Ці отруєння здебільшого не призводять до летальності, однак можуть мати серйозні наслідки для системи травлення.

Читайте також: Потерпілих від отруєння рибою у Львові вже майже 70

“Найбільш отруйними є токсини блідої поганки, мухоморів білого і смердючого, сморжів і деяких інших грибів. Підступність їх у тому, що отрута, потрапивши до шлунку, протягом тривалого часу (до 3-х діб) може не викликати жодних симптомів. Запаморочення, нудота, сильна спрага, судоми, посиніння губ, нігтів, похолодіння рук та ніг - все це виникає, коли отруйні речовини досягнуть мозку”, - підкреслюється в повідомленні.

Лікарі нагадують, що у разі підозри на отруєння грибами не слід займатися самолікуванням, а необхідно терміново звернутися по медичну допомогу.

До приїзду "швидкої" потрібно зробити промивання шлунку, очисну клізму та пити багато рідини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-