У Києві відкрили Old Car Land: кабріолет

У Києві відкрили Old Car Land: кабріолет "Чайка", танки-легенди та літаки

Фото
Укрінформ
У Державному музеї авіації у Києві розпочався сьомий фестиваль Old Car Land, що триватиме з 29 вересня до 1 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Цьогоріч на фестивалі продемонструють понад 900 одиниць техніки. Всі легковики, вантажівки й мотоциклетна техніка виставлена серед 90 бойових і цивільних літаків.

Як розповів один з організаторів заходу, власник проекту "Кофейбус" Вадим Навроцький, серед новинок присутній кабріолет "Чайка", котрий раніше був обов'язковим атрибутом державних парадів у центрі Києва. Також виставлені легендарні танки Т-34, Т-62 (обидва ходові).

"Є багато автобусів, зібрали всю лінійку від першого до останнього ЛАЗа (автобуси виробництва Львівського автозаводу - ред.)", - зазначив Навроцький.

Зокрема, організаторами фестивалю було знайдено автокран ЛАЗ-690, з якого починав Львівський автозавод.

Читайте також: У Києві на час фестивалю "Old Car Land" запустять тимчасовий автобусний маршрут

Організатори також мають намір під час заходу популяризувати ідею врегулювання ситуації з розмитненням іноземних автівок в Україні.

"Буде широко представлений закон про розмитнення автомобілів, тому що є багато бажаючих купувати ретроавтомобілі з Європи, але їх не можуть сюди привезти та розмитнити. Хотілося б привозити сюди більше іноземного", - зазначив Навроцький.

Зокрема, на вході до музею нині стоїть придбаний в Україні автомобіль "Запорожец", привезений в Польщу, де був розмитнений за європейським законом.

"Люди мають купувати те, що їм подобається. Цей автомобіль - показник. Це доволі стара машина, але Європа його приймає, проблем не виникло. Чому ми так не можемо?" - наголошує Навроцький.

На Old Car Land також представлена лінійка автомобілів 1950-х-1960-х років - два представницькі ЗІС-110 1950-х років випуску.

Загалом на території музею можна побачити геть різну техніку: від велосипедів до бойових літаків. Окрім іншого, тут демонструватимуть і пожежні автомобілі.

На площі майже 15 га розміщені сотні ексклюзивних автомобілів, десятки одиниць бойової техніки та близько 100 літаків і гелікоптерів.

У програмі обіцяють конкурси, змагання з водійської майстерності, тюнінгу й автозвуку, роботу ретробарахолки, перегони на дитячих педальних машинках, масштабні реконструкції, зльоти авто- і мотоклубів та багато іншого. Також тут можна буде навіть змінити зачіску, для чого просто неба працює імпровізована міні-перукарня.

Квиток для одного дорослого коштує 100 грн, для дітей до 12 років вхід безкоштовний. Також безоплатно захід можуть відвідати воїни АТО, солдати строкової служби та ветерани війни.

Захід проходить за сприяння Міністерства оборони та Міністерства інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-