У поліції розповіли, як просувається розслідування вибуху авто на Бессарабці

У поліції розповіли, як просувається розслідування вибуху авто на Бессарабці

Укрінформ
У справі про вибух автомобіля на Бессарабській площі в Києві, в результаті якого загинув член чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Тимур Махаурі, допитано вже понад 100 свідків.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко в інтерв'ю «Цензор.нет»

«Слідство йде, тому відповім коротко. По кримінальному провадженню з приводу вбивства Тимура Махаурі слідство допитало як свідків понад сто осіб. Це і очевидці, громадяни з місця злочину, і близькі, родичі тощо», - сказав Крищенко.

Він додав, що правоохоронці також вилучили великий масив відеоматеріалів з місця вибуху автомобіля, які зараз аналізуються.

Читайте також: Вибух на Бессарабці: ЗМІ стало відоме ім'я потерпілої

«Є матеріали, що заслуговують на увагу. Але ми тільки на початку шляху. Конкретних фактів, які б допомогли нам відповісти, як і ким скоєно злочин, у нас ще немає. Говорити про мотив, виконавця і замовника поки теж рано», - уточнив глава столичної поліції.

За його словами, слідство розглядає кілька версій цієї події. Зокрема, є версія, що об'єктом вбивства був не Махаурі, а жінка, яка була пасажиром його автомобіля та постраждала унаслідок вибуху. Також перевіряється версія щодо будь-яких конфліктів Махаурі та його супутниці.

«Одна з версій - його патріотична діяльність (Махаурі - ред.). Крім цього, ми підняли матеріали щодо січневого затримання Махаурі, перевіряємо, відпрацьовуємо», - резюмував Крищенко.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня між вулицями Басейною та Великою Васильківською в Києві вибухнув автомобіль громадянина Грузії Тимура Махаурі. Чоловік загинув, жінка і дитина, які були в машині, постраждали. За фактом вибуху відкрито провадження про умисне вбивство.

За даними ЗМІ, жінкою, яка постраждала під час вибуху автомобіля в центрі Києва 8 вересня, виявилася уродженка Донецька Наталія Целовальникова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-