Центр зайнятості: у Києві - дефіцит вакансій для службовців

Центр зайнятості: у Києві - дефіцит вакансій для службовців

Укрінформ
У Києві на одне вільне робоче місце претендує одна особа, а також відчувається нестача вакансій для службовців.

Про це Укрінформу повідомили в Київському міському центрі зайнятості (КМЦЗ).

"Незважаючи на незначне навантаження (на одне вільне робоче місце претендує 1 особа), існує дисбаланс попиту та пропозиції робочої сили на ринку праці міста Київ, відчувається нестача вакансій для службовців (в середньому на одну вакансію претендують два службовці, зокрема, у тих, хто займав керівні посади - чотири особи)", - зазначили в центрі зайнятості.

У січні-серпні 2017 року за направленням столичної служби зайнятості працевлаштувалися 9,1 тис. осіб з числа безробітних та інших категорій осіб, які шукали роботу. Зокрема, працевлаштовані 131 особа на нові робочі місця з наданням компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям.

Також отримали одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності 82 особи.

Як повідомили у КМЦЗ, за останніми даними Державної служби статистики України у середньому за І квартал 2017 року економічно активне населення Києва віком 15-70 років становило 1 млн 439,1 тис. осіб. Рівень економічної активності населення столиці до всього населення відповідного віку становив 65,5%.

"Чисельність зайнятого населення віком 15-70 років становила 1 млн 328,8 тис. осіб. Рівень зайнятості населення - 60,5% (по Україні - 55,2%). Рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці (МОП), становив 7,7% до економічно активного населення віком 15-70 років,і м. Київ (після Харківської та Київської області) має найнижчий показник у державі (по Україні - 10,1%)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кабмін планує скоротити більше восьми тисяч держчиновників

Крім того, у січні-серпні 2017 року проходили професійне навчання за сприяння служби зайнятості міста Київ понад 2,3 тис. осіб.

Протягом восьми місяців поточного року брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 2,5 тисячі осіб.

Також значна увага надавалась профорієнтаційній роботі з населенням. Усього в  звітному періоді профорієнтаційні послуги отримали 54,3 тис. осіб, з них 20,6 тис. учнів загальноосвітніх шкіл міста.

Станом на 1 вересня 2017 року продовжується пошук роботи для 9,8 тис. безробітних громадян, з яких 8,3 тис. отримують допомогу з безробіття.

У КМЦЗ додали, що в базі даних Київської міської служби зайнятості налічується 12,8 тис. вакансій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-