Майже 1,5 мільйона за свободу: депутата Київради відпустили із СІЗО

Майже 1,5 мільйона за свободу: депутата Київради відпустили із СІЗО

Укрінформ
Депутат Київради від фракції "Єдність" Сергій Кримчак вийшов зі слідчого ізолятора після внесення родичами за нього застави в сумі 1,4 мільйона гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook його адвокат Ігор Черезов.

"Після внесення родичами затриманого депутата Київради застави, вчора, 18.09.2017 року, Кримчак С.О. був звільнений з-під варти", - зазначив він.

При цьому адвокат додав, що його підзахисний вважає пред'явлену йому підозру такою, що  не витримує жодної критики, а також упевнений у доведенні ним абсурдності звинувачень НАБУ.

14 вересня депутату Київської міської ради Кримчаку, затриманому напередодні, детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з керівником САП повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч.3 та ч.4 ст.358 ("Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів"), ч.2 ст.209 ("Легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом"), ст.366-1 ("Декларування недостовірної інформації") Кримінального кодексу України".

Читайте також: Земельні схеми: прокурор просить для депутата Київради 60 діб арешту

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність  в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

У середу, 13 вересня, деякі ЗМІ повідомили про затримання депутата Київради із фракції "Єдність" Сергія Кримчака. Зазначалося, що депутата підозрюють у земельних махінаціях. 14 вересня у НАБУ підтвердили факт його затримання.

Фото: Цензор.НЕТ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-