На Грушевського встановили металошукачі, Рада - під посиленою охороною

На Грушевського встановили металошукачі, Рада - під посиленою охороною

Фото
Укрінформ
У зв'язку з попереджувальною акцією медиків, які протестують проти медичної реформи, Верховну Раду посилено охороняють представники поліції та Національної гвардії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, правоохоронці стоять навколо будівлі Верховної Ради, а також по вулиці Інститутській та частині вулиці Грушевського, рух на якій на відрізку біля Верховної Ради перекритий, на в'їздах встановлені рамки металошукачів.

Наразі біля парламенту стоять близько сотні медиків, які тримають плакати "Ні - реформі на кістках", "Швидка без лікаря - ганьба" тощо.

Як повідомлялося, представники профспілки працівників системи охорони здоров'я за підтримки членських організацій Федерації профспілок України у вівторок проводять у Києві акцію протесту.

Читайте також: Акції під Радою та НБУ: на вулиці вивели 2,5 тисячі правоохоронців

Серед вимог, які активісти хочуть висунути до влади, - призначення міністра охорони здоров'я, прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат, встановлення медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я надбавки за престижність праці тощо.

Хода активістів планує пройти до Кабміну, Міністерства здоров'я України, Верховної Ради та Адміністрації Президента, де мітингувальники хочуть вручити свої вимоги представникам цих держустанов.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-