Вертоліт із дитиною в комі сів на дах Інституту серця в Києві

Вертоліт із дитиною в комі сів на дах Інституту серця в Києві

Фото
Укрінформ
Вертольотом ДСНС з Маріуполя до київського Інституту серця доправлено 8-річну дівчинку з важкою хворобою.

Вертоліт здійснив посадку прямо на даху інституту, повідомляє прес-служба ДСНС України.

"17 вересня о 14:03 вертоліт ДСНС України здійснив посадку на даху столичного Інституту серця. На борту перебувала 8-річна Поліна з Маріуполя. У дівчинки важка хвороба серця, яка потребує негайного лікування. ... Пацієнтку зустрічав особисто директор Інституту серця, лікар-кардіохірург Борис Тодуров. За його словами, на вертолітний майданчик закладу вперше за десять років здійснена посадка авіаційної техніки з важкою пацієнткою на борту", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: МОЗ розподілив стент-системи по регіонах

Тодуров зазначив, що дуже багато часу витрачається на те, щоб перевезти до Інституту серця важкохворих пацієнтів наземним транспортом. "Завдяки можливості використовувати авіацію та завдяки тому, що є така техніка у нас в Україні — ми можемо врятувати безліч життів, для яких час має вирішальне значення", - підкреслив відомий хірург.

Рішення про перевезення дівчинки вертольотом було прийняте в зв'язку з тим, що, за прогнозами лікарів, дитина могла не пережити довгий переїзд до Києва. Наразі дівчинка перебуває у комі.

"Той факт, що за десять років вдалося змінити спосіб перевезення пацієнтів до Інституту серця у Києві за допомогою авіаційної техніки, дає можливість лікарям врятувати ще більшу кількісь життів", - підкреслили в прес-службі ДСНС.

Вертоліт із хворою дівчинкою сів на даху Інституту серця в Києві

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-