Земельні схеми: прокурор просить для депутата Київради 60 діб арешту

Земельні схеми: прокурор просить для депутата Київради 60 діб арешту

Укрінформ
В якості запобіжного заходу для затриманого депутата Київради Сергія Кримчака прокурор вимагає 60 діб арешту або 25 млн грн застави. Справу слухає Солом'янский райсуд Києва.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Юрій Левченко. 

"Солом'янський райсуд обирає запобіжний захід стосовно депутата Київради Кримчака... Прокурор вимагає або 60 діб тримання під вартою, або 25 мільйонів гривень застави", - написав Левченко.

Він також повідомив, що на засідання суду прийшли депутати Київради Костянтин Яловий та В'ячеслав Бродський, які просять суд задовольнити їхнє клопотання про взяття на поруки Кримчака.

Читайте також: Земельні схеми: НАБУ повідомило депутату Київради Кримчаку про підозру

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 13 вересня, НАБУ затримало депутата Київради. В антикорупційному відомстві прізвище затриманого не назвали, однак, за даними ЗМІ, це депутат із фракції "Єдність" Сергій Кримчак. 14 вересня затриманому напередодні депутату детективи НАБУ за погодженням з керівником САП повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 та ч.4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-