Кличко назвав пріоритетом повернення активів і майна Київенерго

Кличко назвав пріоритетом повернення активів і майна Київенерго

Укрінформ
Пріоритетом столичної влади є повернення активів і майна, що були передані в управління "Київенерго".

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час виступу на засіданні Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні головним пріоритетом для міста є повернення активів і майна, що були передані "Київенерго", які належать по праву київській громаді", - сказав Кличко.

За його словами, уряд України ще в 2015 році включив пакет акцій "Київенерго" 25%+1 до переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2015-2017 роках.

"Лунають певні думки, що КМДА мала б придбати ці акції і тим самим отримати вплив на "Київенерго". Звертаю вашу увагу на те, що згідно з чинним законодавством, органи державної влади не можуть бути покупцями об'єктів приватизації", - зазначив Кличко.

Читайте також: Кличко: Ми майже на 100 відсотків готові до опалювального сезону

За його словами, наявність пакету акцій в обсязі 25%+1 не дає жодної можливості для здійснення ефективного впливу на ухвалення управлінських рішень, а також на фінансово-господарську діяльність "Київенерго".

"Тому є питання, чи доцільно місту витрачати на придбання частини акцій приватного товариства 130 мільйонів гривень бюджетних коштів, якщо реального впливу на його діяльність місто не отримає, і чи є це обгрунтованою інвестицією на сучасному етапі?", - зазначив він.

Кличко відзначив, що прокуратурою Києва встановлено факт порушення законодавства під час вибуття з комунальної власності в 2004-2006 роках 12,72% пакетів акцій "Київенерго", 67% акцій "Київводоканалу" та 60%+1 "Київгазу". "Відповідний позов направлений прокуратурою до господарського суду минулого тижня. Перше засідання суду призначено на 12 жовтня", - сказав міський голова.

Як повідомлялося, у червні цього року Київрада розірвала угоду з ПАТ "Київенерго" щодо управління тепловими мережами міста, яка була укладена в 2001 році. Дія цієї угоди спливає 31 грудня 2017 року. Проте для уникнення позаштатних ситуацій під час опалювального сезону Київрада подовжила угоду на 4 місяці - до 26 квітня 2018 року включно.

Тим часом у серпні цього року компанія Ornex, яка належить корпорації СКМ Ріната Ахметова, 18 серпня придбала на аукціоні держпакет акцій у розмірі 25% компанії "Київенерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-