У Києві затримали помічника депутата, який

У Києві затримали помічника депутата, який "розписував" результати тендерів

Укрінформ
У Києві поліція повідомила про підозру помічнику депутата міської ради, якого підозрюють у впливі на результати конкурсних торгів.

Про це повідомляє прес-служба НПУ. 

"Так, помічник депутата Київської міської ради обіцяв представникам комерційної структури вплинути на результати тендеру. Зокрема, щодо визначення їх підприємства переможцем у торгах на проведення капітальних ремонтів об’єктів житлового фонду та навчальної сфери району на суму понад 20 мільйонів гривень. Свої послуги оцінив у 460 тисяч гривень. Проте вказану суму повинні були перерахувати на рахунок фірми, яка займалась виготовленням та встановленням на його земельній ділянці будинку за канадською технологією", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ProZorro запроваджує ризик-індикатори, щоб відсіювати "аномальні закупівлі"

Зазначається, що під час проведення у червні обшуків поліцейські вилучили первинну бухгалтерську документацію, акти виконаних робіт, договори підряду, печатки, комп’ютерну техніку, чорнові записи, що підтверджують злочинну діяльність, а також електронні документи щодо розподілу об’єктів між підприємствами-підрядниками за конкурсними торгами, які ще не оголошувались.

На даний час помічнику депутата міської ради повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

За попередніми даними, протягом 2016-2017 років за такою схемою було одержано понад 3 мільйони гривень.

Поліцейські проводять слідчо-оперативні заходи із встановлення інших фактів злочинної діяльності підозрюваного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-