Білоцерковець: Підвищення рейтингу Києва збільшить інвестиційну привабливість столиці

Білоцерковець: Підвищення рейтингу Києва збільшить інвестиційну привабливість столиці

Укрінформ
Підвищення міжнародним агентством Moody's кредитного рейтингу Києва збільшить інвестиційну привабливість столиці.

Про це наголосив народний депутат від "УДАРу" Дмитро Білоцерковець, коментуючи підвищення Moody's кредитного рейтингу Києва з Са до Саа3.

Білоцерковець нагадав, що рейтинги довгострокових зобов'язань, що виставляються агентством Moody's, - це аналіз відносного кредитного ризику боргових зобов'язань.

Нардеп зауважив, що на підвищення рейтингу Києва позитивно вплинуло своєчасне погашення містом внутрішніх облігацій (серія G - 1 915 млрд грн) у 2016 році. Крім того, наголосив він, Київ покращив свій операційний профіцит до 37% в 2016 році. При цьому депутат нагадав, що операційний профіцит у 2015 році становив 28%, а у 2014 році  - 15%.

Білоцерковець також додав, що Київ завершив реструктуризацію боргу в розмірі 448,9 млн дол. та збільшив свої грошові резерви - в середньому 20% операційних доходів у першій половині 2017 року, порівняно з 9%  за 2016 рік.

"Moody's позитивно відгукується про перспективи Києва, аргументуючи це тим, що місто змогло зробити колосальну роботу в умовах складної загальнодержавної економічної ситуації", - підкреслив народний депутат.

Крім того, зауважив Білоцерковець, агентство відзначає покращення операційного середовища в столиці: "Підвищення суверенного рейтингу вказує на зниження ризику, який зазнають місцеві органи влади України, враховуючи їх міцні фінансові та операційні зв'язки з центральним урядом, а також передбачає збільшення інвестиційної привабливості".

Читайте також: У Кличка прокоментували підвищення рейтингу Києва агентством Moody's

Він також наголосив, що в умовах погашення боргів та кредитів, які брала попередня влада, Київ активно розвивається. Зокрема, ремонтуються дороги, будуються нові школи та дитячі садки, відкриваються нові парки та інше.

Нагадаємо, міжнародне агентство Moody's підвищило кредитні рейтинги Києва та Харкова. Рейтинг Харкова підвищений із Саа3 до Саа2. Водночас прогноз щодо рейтингу змінений зі "стабільного" на "позитивний". Рейтинг Києва підвищено з Са до Саа3, прогноз щодо рейтингу також змінений зі "стабільного" на "позитивний". Це відбулося вслід за підвищенням рейтингів України за зобов’язаннями в українській та іноземній валюті з Caa3 до Caa2 і зміною прогнозу зі "стабільного" на "позитивний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-