Гаряча вода: Київенерго просить дати газ до котелень попри борг

Гаряча вода: Київенерго просить дати газ до котелень попри борг

Укрінформ
Київенерго звернулося до Київгазу з проханням відновити газопостачання котелень для відновлення гарячого водопостачання споживачам.

Про це Укрінформу повідомили в ПАТ "Київенерго".

«Сьогодні ПАТ Київенерго звернулося  до ПАТ Київгаз з проханням відновити газопостачання 58 котелень, які забезпечують гарячою водою в міжопалювальний сезон 425столичних багатоповерхівок. Котельні були опломбовані ще у квітні цього року через заборгованість за транспортування газу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 31 серпня борг компанії перед ПАТ «Київгаз» становить 177 млн грн. Крім цього, борг Київенерго перед НАК «Нафтогаз України» становить 2,2 млрд грн. "В той же час станом на 1 серпня столиця заборгувала за тепло 3,6 млрд грн. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду перед Київенерго мають населення і ЖЕО – 1,4 млрд грн та 761 млн грн відповідно. Заборгованість Державного бюджету України по компенсації  пільг та субсидій населення становить 155,4 млн грн", - повідомили в компанії. 

Читайте також: Київгаз заявляє, що столиця без гарячої води через борги Київенерго

У Київенерго наголосили, погашення боргів за газ та його транспортування залежить від повноти та своєчасності розрахунків споживачів тепла. Порушення фінансової дисципліни з боку споживачів ставить під загрозу стабільне енергозабезпечення столиці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-