Перейменування проспекту Ватутіна: через відпустку судді засідання не було

Перейменування проспекту Ватутіна: через відпустку судді засідання не було

Укрінформ
Розгляд справи щодо позову двох громадських організацій до Київради, які оскаржують перейменування проспекту Ватутіна на Шухевича, перенесли на жовтень через відпустку судді Окружного адмінсуду Руслана Арсірія.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив представник ВО "Свобода" Радислав Дутка.

"Наступне засідання перенесли на 17 жовтня на 16.00. Засідання не відбулося у зв'язку з тим, що суддя Арсірій перебуває наразі у відпустці. Ми дуже здивовані, що він перебуває у відпустці, оскільки 5 липня, коли відбувався попередній розгляд справи, він власне переніс справу на 31 серпня, у зв'язку з тим, що він вже виходить з відпустки. Наскільки мені відомо, у нього відпустка мала бути до 25 серпня, він мав бути на роботі", - сказав Дутка.

Він зазначив, що позивачі справи, громадські організації, які представляє Олена Бережна, не з'явилися на засідання. "Наші опоненти, громадські організації, які подали позов, вони були повідомлені, вони в курсі, що сьогодні спір не буде відбуватися", - додав він. Водночас він додав, що третіх осіб у справі не було повідомлено.

Представник "Свободи" зазначив, що 31 серпня суд мав би розглянути справу по суті.

"Сьогодні повинні були розглянуті  клопотання про залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору до процесу, саме наше клопотання "Свободи" та клопотання Інституту національної пам'яті. Після цього повинні були б повернутися до розгляду справи по суті. Ми були готові сьогодні відповідати по суті спору, обгрунтовувати нашу позицію з приводу законності перейменувань проспектів", - зазначив він.

Читайте також: Проспекту Шухевича в столиці бути: Комісія Київради відхилила петицію

Водночас, в Окружному адміністративному суді Києва вивісили оголошення з поясненням скасування засідання.

"Справи, призначені до слухання суддею Арсірієм Р.О. на 31 серпня 2017 року, зняті з розгляду у зв'язку з відпусткою судді. Про час та дату наступного судового засідання сторони будуть повідомленні повістками про виклик", - йдеться в оголошенні.

Як повідомлялося, рішенням Київради від 1 червня проспект генерала Ватутіна було  перейменовано  на проспект ім. Романа Шухевича. Втім, 13 червня окружний адміністративний суд Києва призупинив процес перейменування проспекту на час розгляду позову проти зміни назви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-