Поліція відкрила справу за спробу підірвати пам'ятник Героям АТО

Поліція відкрила справу за спробу підірвати пам'ятник Героям АТО

Укрінформ
За фактом вибуху біля пам'ятника Героям АТО у Києві  розпочато кримінальне провадження. Слідчі кваліфікують подію як хуліганство.

Про це повідомляє відділ комунікації поліціі Києва.

"До Святошинського управлiння полiцiї надійшов виклик про вибух, що стався неподалік від пам’ятника воїнам АТО на перетинi проспекту Леся Курбаса та вул. Корольова близько 22:00. Внаслiдок події нiхто не постраждав. На мiсце негайно виїхали слiдчо-оперативнi групи Святошинського та Головного управлiнь, вибухотехнічна та кiнологiчна служби", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцi провели огляд мiсця подiї та вилучили речовi докази, якi направленi на експертизу для встановлення предмету, що призвiв до вибуху. 

"Полiцейськi встановлюють особу, яка причетна до правопорушення, а також свiдкiв та очевидцiв подiї, переглядають записи з вiдеокамер. Слiдчим вiддiлом Cвятошинського управлiння полiцiї вiдомостi про подiю внесенi до Єдиного реєстру досудових розслiдувань за ч. 4 ст. 296 (Хулiганство) Кримiнального кодексу України", - зазначають у поліції.

Окрім того, правоохоронці повідомляють, що  вчора вранці невiдомі облили пам'ятник бiлою фарбою і за цим фактом також відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: В Києві облили фарбою та хотіли підірвати пам'ятник воїнам АТО

 "Слiдчо-оперативна група вилучила нашарування фарби та зiбрала речовi докази, якi направленi на експертизу, опитала свiдкiв та очевидцiв.За цим фактом вiдкрито кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хулiганство) Кримiнального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

У столичній поліції додають, що з приводу двох правопорушень слідство триває, поліція розшукує причетних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-