На Хрещатику розпочалася генеральна репетиція військового параду

На Хрещатику розпочалася генеральна репетиція військового параду

Укрінформ
На головній вулиці української столиці Хрещатику проходить генеральна репетиція військового параду до Дня Незалежності за участю міністра оборони Степана Полторака.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вперше у репетиції параду беруть участь військові підрозділи іноземних країн - США, Британії, Польщі, Румунії, Грузії та інші. 

У пішому марші взяли  участь представники всіх структур Збройних сил України, Нацгвардії, військовослужбовці роти Почесної варти, МВС, ВМС і прикордонники - загалом близько 3100 осіб, а також  резервісти з АТО і представники військових оркестрів. 

По Хрещатику пройшли також прапороносні групи від країн НАТО.

Під час репетиції було здійснено кілька салютних залпів.

Як повідомляв Укрінформ, в урочистих заходах з нагоди святкування 26-ї річниці Незалежності України візьмуть участь близько 4,5 тисячі військовослужбовців представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України.

У військовому параді, який відбудеться до Дня Незалежності України 24 серпня на Хрещатику, братимуть участь близько 10 підрозділів з різних країн, 9 із яких - члени Північноатлантичного Альянсу. На урочистості запрошені закордонні партнери, представники оборонних відомств і делегації міністерств оборони країн-партнерів. 

Зокрема, очікується візити міністрів оборони США, Туреччини, Польщі, Румунії, Грузії, Латвії, Литви, Естонії. Планується, що парад відвідають заступники керівників оборонних відомств Великої Британії та Канади.

Під час проведення параду військовим частинам і з'єднанням, які проявили мужність і героїзм та відзначились під час бойових дій на сході України, буде присвоєно почесні  імена історичних постатей, зокрема, полковника Армії УНР та засновника ОУН Євгена Коновальця, гетьмана Івана Виговського, Короля Данила Галицького. Парадом пройдуть із прапором Першого Українського козацького полку імені Богдана Хмельницького, який у 1917 році брав участь у параді на вулиці Хрещатик. На параді також пронесуть бойовий прапор Третьої Залізної стрілецької дивізії Армії УНР

На параді військовослужбовці Збройних Сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти та Національної гвардії, створену з урахуванням світових трендів.

Читайте також: Синоптики обіцяють, що дощу під час параду в Києві не буде

Крім того, у Києві вже відкрилась виставка військової техніки - це 70 одиниць модернізованої техніки,  25 одиниць - нові зразки, які надійшли із заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-