The Economist

The Economist "повівся" на пропаганду Кремля – блогер обурений формулюваннями

Укрінформ
Позиція Києва в рейтингу журналу The Economist не викликає довіри, оскільки, судячи з усього, на її визначення вплинула Росія.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на пост блогера Олександра Волкова, який вказав виданню на неприпустимість застосування російських пропагандистських кліше в оформленні економічних матеріалів.

Зокрема, Волков вивчив матеріали The Economist, що стосуються Києва, і виявив відразу кілька ознак російського впливу при оцінюванні рейтингу української столиці.

Він звернув увагу на те, що зниження показників Києва в рейтингу було пояснено безладом, економічною нестабільністю і "тривалою громадянською війною в Донбаському регіоні".

"Чому ви описуєте тривалу російську агресію проти України на Донбасі як "громадянська війна" - точно так, як це робить московська пропаганда? На мою думку, тут ви дуже відрізняєтеся від The Economist, який вживає інші терміни", - заявив Волков.

Він також звернувся до дослідників з проханням пояснити, чому вони вжили транслітерацію Donbass за російським зразком, а не Donbas за українськими правилами.

На думку Олександра Волкова, вживання російських кліше свідчить про те, що над оцінкою Києва в рейтингу працював консультант з Росії, тому сама позиція Києва в списку не викликає довіри.

Читайте також: Київ потрапив у ТОП-10 найгірших міст

Нагадаємо, вчора посол Великобританії Джудіт Гоф заявила, що не може погодитися з низькою позицією Києва у рейтингу найкомфортніших для життя міст світу, складеному журналом The Economist.

"Важко погодитися з рейтингом. Так, є питання, але завдяки реформам і рішучості я бачу, що місто рухається вгору, а не вниз", - зазначила Гоф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-