На Майдані розгорнули найбільший у світі прапор Ічкерії

На Майдані розгорнули найбільший у світі прапор Ічкерії

Відео
Укрінформ
Чеченські активісти провели на Майдані Незалежності у Києві у неділю акцію “Ічкерія жива!”, в рамках якої розгорнули найбільший у світі прапор Ічкерії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Прапор розміром 22 х 33 метри було розгорнуто під гімн Ічкерії військовими окремого київського полку Президента України на площі перед Стелою Незалежності.

На площі активісти боротьби за незалежність України, Грузії і Чечні тримали в руках прапори України і Ічкерії.

"Це такий захід, який показує, що ми живі... ми все одно переможемо. Вільні народи переможуть!”, - сказала, виступаючи зі сцени біля Стели Незалежності, громадський активіст та військовослужбовець чеченського походження, учасниця АТО Аміна Окуєва.

За її словами, цей захід “символізує те, що нашим ворогам, не зважаючи на всі їх зусилля, не вдалося зломити нашу волю до перемоги і наш дух. І що наша перемога близька як ніколи”.

У заході також взяли участь голова правління Духовного управління мусульман України «УММА» Іслям Гімадутін; народний депутат і голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров,  бізнесмен кримськотатарського походження Ленур Іслямов, віце-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи і народний депутат Георгій Логвинський.

Один із організаторів акції, нагороджений орденом “Народний герой України” Казбек Абдурзаков зазначив, що перемога над агресором можлива лише завдяки поєднанню зусиль народів, які відстоюють незалежність від РФ. “Що стосується мого народу, ми багато чого втратили, але ми багато чого і набули і наше майбутнє  - це перемога разом з Україною, разом з Грузією і тими країнами, які розуміють цю біду”, - зазначив він.

Читайте також: На інтернет-прапор України нанесуть 10 тисяч написів, вже є 6

Як відомо, у 1991 році була проголошена Чеченська республіка (згодом Чеченська республіка Ічкерія) на чолі з президентом Джохаром Дудаєвим. Вона не була визнана на міжнародному рівні

Фото: hromadske.ua

Відео: 5 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-