КМДА наступного тижня створить комісію для інвентаризації об'єктів Київенерго

КМДА наступного тижня створить комісію для інвентаризації об'єктів Київенерго

Укрінформ
Київська міська влада наступного тижня планує затвердити склад комісії для інвентаризації об'єктів ПАТ "Київенерго" у зв'язку з припиненням у квітні наступного року договору з ним і поверненням всього майнового і технологічного комплексу у комунальну власність. 

Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Зараз настав етап інвентаризації (об'єктів Київенерго - ред.). Підготовлено розпорядження про створення комісії, яке має вийти наступного тижня. Ми запросили до участі в ній всіх голів фракцій Київради, і вони в цьому розпорядженні зазначені. Особисто виявив бажання брати участь Олександр Олександрович Омельченко", - сказав Пантелеєв. 

Він додав, що зараз головне завдання - визначити, що Київенерго повинно передати місту, а також з'ясувати, чи в робочому стані перебуває те чи інше обладнання, яка його частина є комунальною, а яка приватною власністю, наскільки нагальною є потреба у модернізації і якою може бути її вартість тощо. Для того, щоб інвентаризація була проведена фахово, до неї буде залучено профільний інститут, сказав Пантелеєв. 

"Тобто пішла робота з підготовки наступного рішення. А наступне рішення - це затвердження додаткової угоди, в якій буде прописано сценарій переходу (ПАТ "Київнерго" у комунальну власність - ред.), - зазначив Пантелеєв.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи є охочі прийти на зміну Київенерго, заступник голови КМДА зауважив, сьогодні мова йде про те, що місто повертає в своє управління теплоенергетику. 

"Відносно бажаючих, то реальних бажаючих взяти на себе одразу цю відповідальність немає, тому що на сьогодні не модернізоване законодавство у цій сфері, система тарифоутворення ще не є стимулюючою. Тому, скажімо, є великі міжнародні фінансові компанії, з якими ми у постійному діалозі, але вони очікують від України, від Києва зміни підходів до роботи теплоенергетики в цілому, і тоді будуть більш серйозно розмовляти", - резюмував посадовець.

Читайте також: У Кличка розповіли про домовленості з Київенерго й блокувальниками шоссе

Як повідомляв Укрінформ, Київрада у червні ухвалила рішення про припинення договору з ПАТ "Київенерго", який існував понад 16 років. Планують розпочати виконання наміченого плану щодо завершення угоди з "Київенерго" та повернення майна київській громаді. 

Фактично угода з ПАТ "Київенерго" закінчується 31 грудня 2017 року. Проте, аби уникнути позаштатних ситуацій під час опалювального сезону і забезпечити належне постачання теплової енергії киянам, проект рішення Київради передбачає продовження угоди на 4 місяці - до 26 квітня 2018 року включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-