У Києві до першого вересня відкриють дві нові школи

У Києві до першого вересня відкриють дві нові школи

Відео
Укрінформ
До кінця серпня міська влада планує ввести в експлуатацію два навчальні заклади, що будуються за кошти міського бюджету в Солом'янському та в Дарницькому районах.

Про це сказав заступник голови КМДА Олександр Спасибко, повідомляє прес-служба держадміністрації.

За його словами, вже 1 вересня відкриє двері для учнів нова школа на Караваєвих Дачах за адресою: вул. Тетяни Яблонської, 12. Школа розрахована на 24 класи, в яких зможуть навчатися 720 учнів. У 2016 році місто взялося завершити будівництво цієї школи, яке було призупинено через брак фінансування ще у 2009-му. Чотириповерхова будівля загальною площею 12 855,08 кв.м функціонально поділяється на дві частини: навчальна секція для 1-4-х класів з відокремленим входом та навчальна секція для 5-12-х класів з фізкультурно-спортивною зоною, медичним блоком, харчоблоком, бібліотекою та актовою залою.

У будівлі встановлено ліфти, пандуси, передбачено спеціально облаштовані санвузли, забезпечено доступ маломобільних осіб до всіх приміщень школи. Проведені всі необхідні роботи, щоб цей навчальний заклад відповідав найвищим стандартам енергоефективності.

Як повідомив директор школи, з 10 серпня тут розпочнеться набір першокласників.

А у мікрорайоні «Осокорки-Північні» відкриється ліцей на 22 класи. Будівництво приміщення на 660 місць розпочато у серпні 2016 року. При будівництві застосовано новітні технології з енергозбереження, передбачено встановлення LED-світильників і облаштування класів сучасними інтерактивними дошками.

У місцях загального користування облаштовано стелю системи ARMSTRONG  та покриття з екологічного лінолеуму, виготовленого на основі натуральних деревних волокон, які не містять шкідливих речовин.

Читайте також: Київ утричі скоротив чергу до дитячих садочків

Крім того, виконано дизайн-проект будівлі та передбачено систему відеоспостереження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-