Чоловік з гранатами погрожував підірвати столичну лікарню

Чоловік з гранатами погрожував підірвати столичну лікарню

Оновлено
Укрінформ
У Києві поліцейські затримали чоловіка, який погрожував підірвати лікарню.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

"Близько 22-ї години до поліції надійшло повідомлення від пацієнтки лікарні у Печерському районі столиці про те, що в неї зник мобільний телефон. У крадіжці вона підозрювала сина своєї сусідки по палаті. На місце для з'ясування обставин прибули патрульні поліцейські. Коли вони спілкувалися з потерпілою, у приміщення зайшов батько хлопця, якого заявниця підозрювала у крадіжці. Чоловік перебував у нетверезому стані, почав конфліктувати, а потім, за словами свідків, дістав із пакета три боєприпаси. При цьому почав погрожувати пацієнтам, медперсоналу і поліцейським підірвати гранати, оскільки вважав: звинувачення на адресу його сина - безпідставні», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, зі зловмисником почали перемовини, аби попередити можливий вибух. Медсестрі вдалося переконати чоловіка віддати їй одну гранату в обмін на можливість безперешкодно покинути приміщення медичного закладу. Зловмисник утік, а боєприпас без запалу жінка передала правоохоронцю. Небезпечний предмет вилучили на дослідження.

Читайте також: Поліція відкрила справу за фактом ДТП у Києві, в якій загинув водій тролейбуса

«Правоохоронці почали пошуки зловмисника. Зрештою співробітники спецпідрозділу затримали його та доправили до Печерського управління поліції для проведення слідчих дій. Окрім того, встановлюємо, де чоловік залишив ще дві гранати, оскільки на момент затримання у нього їх не було», - зазначив Крищенко.

Зібрані відомості за цим фактом зареєстровані у Печерському управлінні поліції. Слідчі кваліфікують цю подію за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження за зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правоохоронці з'ясовують усі обставини злочину, спілкуються зі свідками та очевидцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-