У Кличка мешканцям будинків Войцеховського радять скинутися на електрику

У Кличка мешканцям будинків Войцеховського радять скинутися на електрику

Укрінформ
Проживання в будинках Войцеховського може бути небезпечним для самих мешканців.

Про це на сторінці у Facebook повідомив радник київського міського голови, народний депутат Дмитро Білоцерківець.

"Ситуація наступна - це стара проблема незаконних довгобудів Войцеховського, які будувалися самозахопленням і без документів, їх в 80% випадків неможливо ввести в експлуатацію, але аферист продав більшу частину квартир ошуканим вкладникам. Люди заселяються в ці будинки, які можуть бути в тому числі і небезпечними для проживання", - сказав Білоцерківець. 

Він зазначив, що по Харківському шосе є питання по 7 будинках, 5 не введено в експлуатацію, 2 введені фіктивним способом через рішення судів до 2014 року.

Читайте також: Четвертий день без світла й води: обурені кияни перекрили Харківське шосе

"Саме в цьому випадку проблема складається з двох чинників: Там накопичилися багатомільйонні борги за електрику по комерційному тарифу (що вище майже в два рази звичайного житлового тарифу), через те, що будинки не здані в експлуатацію. Київенерго розпочало процес відключення їх за борги. Нагадаю, що Київенерго комерційна структура. Друга проблема більш глобальна, будинки недобудовані в частині електропостачання і існуюче тимчасове підключення не витримає зимового навантаження, а відповідно можу "згоріти" і постраждати мережі всього мікрорайону, який як наслідок може залишитися без електрики. Обов'язок забудовника, завжди збільшувати потужності мереж і підводити їх до споруджуваних об'єктів. Войцеховський само собою це не робив бажаючи, щоб ці гроші витрачали, або мешканці, або Київенерго, або місто", - зазначив він. 

Білоцерківець наголосив, що єдиним варіантом для мешканців є самоорганізація вкладників для вирішення цих проблем. "Так вчинили жителі будинків по вул. Олевської, вул. Булгакова та ін. Місто в таких випадках надаватиме і буде надавати всебічну підтримку, але не має право оплатити підключення до будинків, які у нього не на балансі. Висновок: ошуканим вкладникам зайнятися самоорганізацією, скинутися і добудувати електромережі", - додав він. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні мешканці столичного будинку, де вже три дні немає світла, перекрили Харківське шосе та Дарницьку (Ленінградську) площу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-