Частина Подолу відсьогодні стала пішохідною

Частина Подолу відсьогодні стала пішохідною

Укрінформ
У рамках експерименту частину Контрактової площі та вул. Сагайдачного перетворять на пішохідний простір, починаючи з 1 серпня.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

«Поділ - історична зона. У цю частину міста приходить не тільки багато киян, а й гостей Києва, прогулятися по старому місту, відвідати кав'ярні, маленькі ресторанчики. Було багато звернень і петицій з проханням зробити Поділ пішохідною зоною. Зараз ми готуємося зробити Контрактову площу та частину вулиці Сагайдачного єдиною пішохідною зоною. З 1 серпня», - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також: У Києві обмежать рух на Набережно-Рибальській дорозі до 31 жовтня

За його словами, це було одним із завдань влади — створити комфортні умови для відпочинку.

Кличко додав, що замість паркувального простору ділянка перед Києво-Могилянською академією стане пішохідною. Відрізок вул. Сагайдачного, від Контрактової площі до перехрестя з вул. Андріївською, також стане пішохідним. Для автівок виділять проїзд із вул. Іллінської до вул. Сковороди, а також облаштують невелику парковку.

"Ми постійно рухаємося вперед і беремо найкращі приклади. Ми намагаємося враховувати зауваження та побажання киян, щоб враження від нашого міста були виключно позитивними", - наголосив мер столиці.

Він повідомив, що окрім Контрактової площі будуть оновлені й інші туристичні місця столиці: Володимирську гірку, Пейзажну алею, фунікулер.

«Ми повинні використовувати той великий туристичний потенціал, який є у нашому місті, щоб до нас приїздили туристи, і наша столиця розвивалася», - підкреслив мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-