Квиток vs жетон: у київському метро опробують одноразові “проїздні” з QR-кодом

Квиток vs жетон: у київському метро опробують одноразові “проїздні” з QR-кодом

Укрінформ
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" у середу, 2 серпня, запустить пілотний проект з продажу одноразових квитків з QR-кодом замість жетонів.

Про це під час брифінгу поінформувала речник "Київського метрополітену" Наталка Макогон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середу це вже відбудеться - ми запускаємо пілотний проект з переходу від жетона на квиток з QR-кодом. Закликаємо пасажирів переглянути транспортні витрати, і якщо ви користуєтесь метрополітеном регулярно, хоча б один раз на місяць або один раз на півроку, то вам буде вигідно користуватися карткою, тому що ви можете купити певну кількість поїздок зі знижкою, мати одну картку в гаманці, перевіряти кількість поїздок час від часу, а не щодня стояти у черзі за одним квитком", - сказала Макогон.

Вона зазначила, що пілотний проект запрацює на станції "Кловська". Тут пасажири також матимуть змогу купити разовий квиток чи поповнити проїзний безготівково, тобто за допомогою банківської картки.

Читайте також: Останній день зеленого жетона: київська підземка нагадує, як діяти

Речниця компанії повідомила, що наразі переважна частина пасажирів столичної підземки вже відмовилася від жетонів на користь карток. "Зараз 38-40% пасажирів користуються ще жетонами, вже 60-62% пасажирів користуються різними видами карток, як банківськими, так і нашими проїзними, а також усіма пільговими картками", - сказала Макогон.

Як додав заступник начальника комунального підприємства «Київський метрополітен»Валерій Гавриленко, придбати квиток із QR-кодом можна буде у спеціальних автоматах, встановлених на станціях метро.

За словами представників компанії, це буде паперовий квиток, схожий на чек, виданий банкоматом. Щоб пройти на станцію, його потрібно буде прикласти до турнікета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-