Влада Києва розгляне петицію про порятунок артефактів Поштової площі

Влада Києва розгляне петицію про порятунок артефактів Поштової площі

Фото
Укрінформ
Електронна петиція «Просимо врятувати безцінні історичні артефакти та археологічні розкопки на Поштовій площі!» набрала необхідну кількість голосів і прийнята до розгляду Київською міською радою.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Зокрема, вказана петиція набрала 13265 голосів при мінімально необхідних 10000.

Заступник міського голови-секретар Київради Володимир Прокопів уже доручив постійній комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики, а також виконавчому органу Київради (КМДА) розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор ініціативи Акім Галімов зазначає, що археологічні розкопки, які ведуться на Поштовій площі, на сьогоднішній день опинились під небезпекою знищення.

"Квартали стародавнього Києва завалюють мішками зі сміттям, а фінансування роботи археологічної групи припинилося 4 місяці назад. У зв'язку з Євробаченням, на історичному місці хрещення Русі (річці Почайна), пришвидшеними темпами добудовують торговельний центр. А культурні шари X-IX століття, які могли би мати революційне значення для науки, будівельники через декілька днів мають намір залити бетоном", - пише він.

Читайте також: В Україні з'явиться віртуальний архів українського мистецтва

Автор також звернувся до міського голови Віталія Кличка з проханням щодо музеєфікації та подальшого дослідження старовинної вулиці часів Київської Русі.

Як повідомлялося, навесні 2015 року на Поштовій площі розкопали вулицю часів Київської Русі. За оцінками археологів, дерев’яні споруди були зведені у ХI-XII століттях.

Мер Києва Віталій Кличко наголошував на необхідності збереження артефактів на Поштовій площі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-