Петиція проти перейменування проспекту Ватутіна зібрала необхідні голоси

Петиція проти перейменування проспекту Ватутіна зібрала необхідні голоси

Укрінформ
Петиція проти перейменування проспекту Генерала Ватутіна на Романа Шухевича набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

Відповідна петиція розміщена на сайті Київради.

"1 червня 2017 року Київрада перейменувала проспект Ватутіна на проспект Шухевича. Вимагаємо залишити проспекту стару назву!" - йдеться у тексті петиції. 

Так, петиція набрала понад 10 тисяч голосів. І згідно з постановою Київради щодо порядку розгляду петицій, якщо петиція набирає 10 тисяч голосів за три місяці, то її необхідно розглянути не пізніше ніж через 10 робочих днів.

Читайте також: Перейменування проспекту Ватутіна не змогли "розморозити" через суд

Як повідомлялося, рішенням Київради від 1 червня проспект генерала Ватутіна було перейменовано на проспект ім. Романа Шухевича. Втім 13 червня окружний адміністративний суд Києва призупинив процес перейменування проспекту на час розгляду позову проти зміни назви.

Перейменування проспекту Ватутіна оскаржують громадські організації "Антифашистська правозахисна ліга" та "Єврейська правозахисна група", представником яких у суді виступає Олена Бережна. Також Бережна є автором петиції проти перейменування проспекту. 

Судове засідання за позовом згаданих організацій до Київради перенесено на 31 серпня 2017 року через подання апеляційної скарги з боку Київської міської організації ВО «Свобода».

Крім того, у четвер, 20 липня колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду не задовольнила апеляційну скаргу представників ВО «Свобода» на рішення Окружного адміністративного суду Києва, якою призупинено перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-