У Києві встановили меморіальні дошки Шевченку та Ільченку

У Києві встановили меморіальні дошки Шевченку та Ільченку

Укрінформ
Цього тижня в знакових для історії Києва місцях встановлено меморіальні дошки поету, художнику Тарасу Шевченку, а також видатному українському письменнику, сценаристу Олександру Ільченку. 

Про це поінформувала заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба міської влади.

«Київ неможливо уявити без цілої плеяди геніїв, які жили тут і творили історію нашого міста. Саме тому минулого року, незважаючи на складну економічну ситуацію, ми вирішили виконати свій обов’язок перед нашими українськими видатними діячами і замовили 24 меморіальних пам’ятних знаки. Наприкінці минулого року вони всі були виготовлені, а цьогоріч їх усі буде встановлено в знакових для історії Києва місцях", – повідомила Старостенко.

За її словами, цього тижня у місті з’явився пам’ятний знак українському сценаристу Олександру Ільченку на вул. Володимирській, 73, де він довгий час жив. Також ще однією меморіальною дошкою було позначено будинок на вул. Малій Житомирській, 2, де в 1859 році після заслання жив Тарас Шевченко. Усі пам’ятні знаки виготовлені з композитних матеріалів.

Старостенко додала, що на виробництво та встановлення меморіальних дошок міська рада виділила більше 1 мільйона гривень. Від початку року вже було встановлено пам’ятний знак, серед іншого, народній художниці Тетяні Яблонській, українському архітектору Сергію Григор’єву, полковнику армії УНР Євгену Коновальцю, композитору Володимиру Івасюку та іншим видатним діячам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-