Краса по-українськи: до салонів постачали підроблений ботокс

Краса по-українськи: до салонів постачали підроблений ботокс

Укрінформ
Прокуратура Київської області викрила родину, яка постачала у салони краси по всій Україні фальсифікований лікарський препарат невідомого походження, що впливав на стан здоров'я потерпілих.

Про це інформує прес-служба відомства.

«У ході досудового розслідування встановлено, що жінки протягом грудня 2016-го по червень 2017 року через всесвітню мережу Інтернет поставляли в салони краси по всій території України препарат невідомого походження під виглядом ботоксу. Вказану речовину зловмисниці замовляли в Китаї, а у подальшому збували цей фальсифікат у салони краси за ціною значно нижчою, ніж ринкова. Після того, як потерпілим вводили цей препарат, в них значно погіршувався стан здоров'я», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідно до висновків експерта, вказаний препарат ніколи не вироблявся для жодної країни світу і не був зареєстрований в жодній країні світу, а отже він є фальсифікованим лікарським засобом, який перебуває у незаконному обігу.

Уточнюється, що матері та дочці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 (придбання, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Київводоканал попередив про промивку мереж на Оболоні

На даний час процесуальним керівником скеровано клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, встановлюються свідки та потерпілі у вказаному кримінальному провадженні. Зловмисницям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-