Київ витратить 25 мільйонів на проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА

Київ витратить 25 мільйонів на проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА

Укрінформ
Під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект рішення «Про затвердження договору про проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА 2017-2018».

Про це інформує прес-служба Київради.

«Всі ці витрати, згідно з Договором, бере на себе Київ. Експерти порахували, що місту це обійдеться до 25 мільйонів гривень. А це не 200 мільйонів, які ми виділяли на організацію Євробачення. Решта витрат - за УЄФА. Щодо дохідної частини: ми очікуємо на 150 тисяч іноземних туристів, які в середньому витратить 100 євро в день. Адже житимуть вони в київських готелях, будуть харчуватися у київських ресторанах. Отож помножте кількість туристів на їхні витрати і на 4 дні перебування у столиці. Виходить значна сума, яка зайде в економіку Києва», - наголосив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Читайте також: Тренування з мером Києва продають через ProZorro

Відповідно до Договору, укладеного між Союзом європейських футбольних асоціацій та київською владою, місто зобов’язалося провести урочистий прийом на честь учасників офіційних делегацій, організувати всі заходи, пов’язані з локаціями, а також забезпечити належний зовнішній вигляд міста. Йдеться про прикрашення Києва символікою УЄФА та прапорцями в стилі фіналу із зображенням футболістів 4 команд. За попередніми розрахунками, це коштуватиме 25 мільйонів гривень.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-