У Києві закрили третину кафе та ресторанів через небезпеку отруєнь

У Києві закрили третину кафе та ресторанів через небезпеку отруєнь

Укрінформ
У Києві кількість постраждалих від отруєння їжею в закладах громадського харчування зросла до 34 осіб.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві. 

Згідно з повідомленням, “за даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу”.

Підкреслюється, що 1 липня спеціалісти Держпродспоживслужби провели перевірки санітарного стану закладів громадського харчування. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.

“За рекомендаціями спеціалістів Головного управління 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків”, - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, наприкінці червня у Києві було госпіталізовано 16 осіб з харчовим отруєнням після вживання суші в ресторані Євразія. Згодом кількість постраждалих після вживання суші збільшилася до 25 осіб.

Читайте також: В Одесі зафіксували спалах кору - двоє пацієнтів померли

Всі матеріали з приводу цієї ситуації Держпродспоживслужба передала в Національну поліцію, де вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням). 

Фото: Держпродспоживслужба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-