У Києві закрили третину кафе та ресторанів через небезпеку отруєнь
Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Києві.
Згідно з повідомленням, “за даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу”.
Підкреслюється, що 1 липня спеціалісти Держпродспоживслужби провели перевірки санітарного стану закладів громадського харчування. Також моніторили наявність медичних книжок у персоналу закладу.
“За рекомендаціями спеціалістів Головного управління 30% закладів громадського харчування тимчасово припинили свою діяльність для проведення санітарних заходів та усунення недоліків”, - наголошується в повідомленні.
Як повідомлялося, наприкінці червня у Києві було госпіталізовано 16 осіб з харчовим отруєнням після вживання суші в ресторані Євразія. Згодом кількість постраждалих після вживання суші збільшилася до 25 осіб.
Всі матеріали з приводу цієї ситуації Держпродспоживслужба передала в Національну поліцію, де вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням).
Фото: Держпродспоживслужба