На Хрещатику проходять заходи до 150-річчя Канади

На Хрещатику проходять заходи до 150-річчя Канади

Фото
Укрінформ
На київському Хрещатику проходять святкові заходи до 150-річчя Канади, які відкрив міський голова столиці Віталій Кличко.

Про це повідомляє прес-служба мера.

"Я щиро вітаю всіх на святкуванні 150-ї річниці Канади, яке відбувається у самому серці столиці. Буквально позавчора я повернувся з відрядження у Канаду, де, зокрема, відвідав і місто-побратим Києва - Торонто. Ми домовилися про більш ефективну співпрацю, про обмін студентами, про бізнес-співпрацю", - зазначив Кличко.

Він розповів, що запросив мера Торонто Джона Торі (який, до речі, має українське коріння) відвідати Київ восени.

Кличко нагадав, що у Канаді живе багато українців. "Я зустрічався з діаспорою, спілкувався. Вони щиро вболівають і як можуть допомагають Україні. І я хочу подякувати нашим канадським друзям, партнерам за підтримку і допомогу Україні. І впевнений, що співпраця, дружні відносини між нами країнами розвиватимуться і ставатимуть ще міцнішими", - підкреслив мер Києва.

У свою чергу посол Канади в Україні Роман Ващук подякував Кличку та киянам, які прийшли на святкування. Він подарував меру Києва хокейку з символікою хокейної команди Канади.

Кличко разом із послом також відвідав виставку канадських товарів, яка протягом тижня працюватиме у ЦУМі. 

А на Хрещатику сьогодні можна також скуштувати страви канадської кухні, зокрема з кленовим сиропом та лобстерами, і напої, вироблені у Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-